Skop Pelaksanaan

SKOP PELAKSANAAN

Skop Pelaksanaan Sistem Pengurusan Kualiti (SPK) Berasaskan Syariah MS1900:2014 di UPNM ialah Pemberian Perkhidmatan Aktiviti Keagamaan Islam Pelajr dan Aktiviti Sokongan yang berasaskan Piawaian MS 1900:2014. Ia meliputi operasi universiti untuk penyediaan pengurusan pengendalian rutin harian pelajar-pelajar di UPNM agar mematuhi kehendak Syariah.

Pengecualian aplikasi pelaksanaan SPK ialah:

Klausa 7.3 - Reka Bentuk dan Pembangunan

Pengecualian ini dipohon adalah kerana UPNM tidak tertakluk kepada sebarang perancangan dan pengawalan aktiviti reka bentuk dan membangun proses pemberian perkhidmatan aktiviti keagamaan Islam para pelajar.

Klausa 7.6 - Kawalan Terhadap Peralatan Pengukuran Dan Pemantauan:

Pengecualian ini dipohon adalah kerana peralatan yang digunakan semasa pengajian akademik dan latihan ketenteraan umum adalah bertujuan untuk kefahaman dan pendedahan aplikasi sahaja.

Senarai Induk Dokumen Kualiti Siri 2023

• Manual Kualiti
  • Prosedur Kualiti Operasi
  • Prosedur Kualiti Pengurusan